Durf jij in het licht te gaan staan?

(Inspiratiemail april 2014)

In maart had ik het over een beukennootje. Het verhaal bleek nog verder te gaan …

De natuur spiegelde nog veel meer. Het beukennootje liet me moed zien: zodra de omstandigheden gunstig waren, toonde het vertrouwen en manifestatiekracht. Het beukennootje vroeg mij: “Durf jij ook in het licht te gaan staan?”

Enjoy!

Durf jij in het licht te gaan staan?

De werkelijkheid is altijd krachtiger

Dan je wildste fantasie

Nieuw leven ontvouwt zich

En spiegelt jouw natuur precies

Zoals het moet zijn

Alles valt samen

En het is precies goed zoals het is

Nieuw leven!

Ik liep dus rond met in mijn jaszak een beukennootje. Andere beukennootjes echter, bleven liggen op de zachte bosgrond, onder een warme deken van herfstbladeren. Ook daar ging het omhulsel heel langzaam, onttrokken aan het zicht, open.

De humuslaag broeide en voedde het beukennootje.

In de winter lijkt het alsof de natuur in ruste is, maar niets is minder waar. Net zoals onze hersenen juist gedurende onze (REM-)slaap heel actief zijn, zo ontstaat er in de wintertijd al nieuw leven. Het blijft alleen net zolang verborgen, totdat precies het juiste moment ontstaat, met een optimale mix:

Stevig verankerd

Dit nieuwe leven moet voldoende groeikracht en energie hebben om moeilijkheden het hoofd te bieden. Het moet bovendien stevig verankerdzijn in de aarde, om zich te kunnen blijven voeden en niet weg te waaien van deze vruchtbare plek.

Juiste omstandigheden

Uiteraard gaat dit nieuwe leven niet alleen maar uit van eigen kracht, maar wacht het ook de juiste omstandigheden af om zich te manifesteren. Maar ook niet te lang, want als ander nieuw leven zich veel eerder manifesteert, kan het dit beukennootje worden overschaduwd, waardoor het de trotse beuk in spé zal ontbreken aan voldoende zonlicht om verdere kracht en energie uit te putten.

Beschermend helmpje op

Deze drie beukennootjes waren sterk en moedig en durfden het kort voor ons bezoek aan om – met nog een helmpje op om zich tegen de harde wereld te beschermen – in het licht te komen en zich te manifesteren.

beukennootje - nieuw leven

Alles gaat precies zoals het moet gaan.

Natuur als spiegel

Ik geniet iedere keer weer volop als we zo intensief met de natuur om ons heen en met onze eigen natuur bezig zijn. Deze keer kwamen er allerlei vragen en inzichten op rondom

  • eigen kracht
  • aarding
  • verbondenheid
  • behoefte om te manifesteren

De natuur spiegelde het proces dat ik doorging voordat ik voor mezelf begon als ondernemer, coach en trainer. Alle onzekerheden, soms een gevoel dat je er alleen voorstaat … en dan weer ervaren dat je verbonden bent en dat het goed komt.

Vertrouwen

Na afloop van de sessie zei een van de deelnemers: “Er kwam iets op van: Het is goed zo. Ga het maar gewoon doen“. We hadden ons verbonden met de aarde en de bomen; de kracht en energie gevoeld waar we op kunnen vertrouwen. In die bedding is het Ok, het nieuwe leven wordt gesteund en gedragen.

Durven ondernemen …

Tja, en dat is precies de kern van het ZZP-coachtraject dat ik al met een aantal ondernemers (in spé) heb mogen doorlopen. Een trotse beuk of een sierlijke bloem … Worden wie of wat je eigenlijk al bent. Je droombedrijf durven realiseren.

Of ‘gewoon’ durven:

  • lekker je leven durven leven,
  • die uitbundige jurk aan durven doen naar een feestje,
  • je partner (opnieuw) de liefde durven verklaren,
  • een nieuwe baan durven zoeken, …

In het licht durven gaan staan

Het was goed om het een tijdje te laten broeien onder de grond, maar misschien is nu het moment aangebroken om, met al je onzekerheden en kwetsbaarheden, in het licht te gaan staan!

Als je zwakheden hebt, betekent het niet dat je zwak bent, maar dat je compleet bent.

~Deepak Chopra

Durf jij in het licht te gaan staan?

Durf jij te vertrouwen en ervoor te gaan?
Durf jij je dromen te manifesteren?
Durf jij je droombedrijf te realiseren?

… Of sta je nog op de rand van het zwembad?

Ik begeleid je graag naar zachtmoedigheid en een briljante toekomst.