HSP-coach – sensitiviteit als kracht

Wist je dat 1 op 5 mensen (maar ook dieren!) hoogsensitief is? Het is een minderheid, maar best een grote minderheid. Je bent misschien anders, maar je bent dus niet alleen! En met wat aandacht en zelfzorg kun je je sensitiviteit als kracht gebruiken. Bijvoorbeeld door je energie (beter) te leren managen, wat (kleine) dingen aan te passen in je huis of dagelijks leven. En natuurlijk door te leren herkennen dat je op een goudmijn zit!

Gevoeligheid wordt vaak als een last of zwakte beschouwd …

HSP-coach - sensitiviteit als kracht

Herken je dit?

 • Mensen vinden je attent en intelligent, ze vinden het fijn om in je gezelschap te zijn
 • Maar soms kost dat gezelschap je teveel energie
 • Je geniet van de natuur, waar je helemaal tot rust komt
 • Soms zien anderen gewoon niet wat voor jou zó duidelijk is!
 • Je hebt soms vage, onverklaarbare fysieke klachten

Energiemanagement is een issue, vooral voor HoogSensitieven

Zomaar een greep uit de vele specifieke ervaringen die mensen kunnen hebben die bovengemiddeld sensitief zijn. En vaak die gevoeligheid als een last ervaren. En dat terwijl, als je maar weet hoe je de energie van jezelf en anderen kunt managen, deze sensitiviteit, deze grote intuïtie, een prachtig instrument is en van grote waarde – in eerste instantie voor jezelf!

HSP EN BURN-OUT

1 op de 7 Nederlanders (14%) heeft een burn-out (gehad). Bij HSP is dat percentage nog veel hoger: 57% – meer dan de helft!

80% van de burn-outs betreft HSP

1 op 5 personen (20%) is HSP. Hiervan heeft 57% een burn-out (gehad), dus (20% maal 57%) 11% van de Nederlanders is een HSP die een burn-out heeft (gehad) – 11% van die 14%. Dus van alle Nederlanders die burn-out hebben (gehad) is 11/14 een HSP –  80%!

Stel je voor dat

 • Je eigen energie bij jezelf kunt houden
  (je energie lekt niet meer weg)
 • Vage fysieke klachten verminderen
  (je hebt geen last meer van de energie van anderen)
 • Je weer/meer in contact bent met jezelf, je unieke waarden en verlangens en je lichaam
HSP-coach - hoogsensitiviteit als kracht

Tot zover de basis. Van hieruit kunnen we gaan groeien en stralen!

Als we eenmaal zover zijn dat we niet meer leeglopen (of vollopen met de energie van een ander!), dan kunnen we vooruit gaan kijken. Dan ontdekken wij – (hoog-)sensitieve personen – iets bijzonders te bieden hebben.

Het is natuurlijk niet voor niets dat in de dieren- en mensenwereld zo’n 20% is uitgerust met deze extra voelsprieten en intensieve verwerking van al die impressies.

Dr. Elaine Aaron heeft haar levenswerk gemaakt van het onderzoeken van hoogsensitiviteit. Zij heeft onder andere ontdekt dat 20% van de mensheid én van de dierenwereld hoogsensitief is. Veel van wat ik vertel over hoogsensitiviteit, heb ik geleerd uit haar boeken en documentaire.

Aaron gebruikt het acroniem D.O.E.S. om uit te leggen welke specifieke eigenschappen HSP hebben.
klik hier voor meer info