E-Coaching: beeldbellen of e-mail

Met e-coaching krijg  je in korte tijd inzicht en overzicht. Thuis, op het moment dat jij tijd hebt, heel comfortabel helderheid vinden in complexe zaken.

Wil jij meer regie over je leven?

We onderzoeken samen, in jouw tempo, wat je écht wilt en welke obstakels je weerhouden. Je kunt een duidelijke vraag hebben, maar we kunnen ook werken met meer algemene verlangens of een thema. Bijvoorbeeld:

 • keuzes maken in je loopbaan of leven
 • zoeken naar balans tussen jezelf en de omgeving
 • omgaan met emoties als angst, verdriet en woede
 • vergroten van je zelfvertrouwen
 • (weer) grip krijgen op je leven en (weer) gaan genieten
e-coaching

“Dank je wel voor je zuiver mooie coaching. Je hebt mijn weg meer helder gemaakt.”

Esther Hasselman is een ervaren levenscoach. Zij coacht mensen in de natuur sinds 2010.

klik hier voor haar CV

Buiten in de natuur of binnen achter je laptop?

E-coaching kan ondersteunend zijn aan een coachtraject in de natuur, of het is een traject op zichzelf. In grote lijnen is e-coaching wat minder ‘zwaar’ en leent het zich voor minder emotionele en meer concrete vragen. Maar het ligt vooral aan je persoonlijke voorkeur.

Ook PSYCH-K® kan vanaf de tweede sessie heel goed online (de eerste keer PSYCH-K® wil ik graag live met je doen).

E-coaching via Zoom

Soms vormt de reisafstand tussen jou en mij een barriére. Of de situatie vraagt om werken achter je bureau, terwijl je aantekeningen maakt of terwijl ik je via ‘scherm delen’ iets uitleg.

Met beeldbellen via Zoom heb je echt contact, zonder dat het je veel (reis-)tijd kost. Heel comfortabel, op het moment dat jou past.

 • Je merkt dat de coachsessie in de natuur veel bij je teweeg heeft gebracht en wilt daar nog even op reflecteren
 • Je (Mindfulness en/of (Zelf-)Compassie) Meditaties geven je ‘onverwachte’ ervaringen waar je even over wilt sparren
 • Je kent de theorie wel, maar nu liep je (op je werk, thuis, …) tegen een situatie aan, waarin je niet weet hoe je ermee om kunt gaan

In onze korte Zoom-sessie laat ik jou vooral vertellen. Ik pas de technieken van Deep Listening (Rosamund Oliver) en Mindful Communiceren (Susan Gillis Chapman) toe om jou de ruimte te geven. Daarnaast gebruik ik Krachtgerichte coaching (Fred Korthagen) om je te helpen (terug) in je kracht te staan en een helder perspectief te krijgen op wat je denkt, voelt en wilt.

Vaak combineren we e-coaching met coachsessies in de natuur; het zijn dan sessies tussendoor om even ‘vinger aan de pols te houden’ of om korte(re), meer concrete vragen door te nemen. De sessies duren 30 minuten en jij kunt ze inplannen via mijn online afsprakenboek.

E-coaching via e-mail

In korte tijd inzicht en overzicht. Thuis, op het moment dat jij tijd hebt, heel comfortabel helderheid vinden in complexe zaken.

E-mail is een ’traag’ medium. Je kunt de tijd nemen om je woorden en zinnen op te laten komen, te overwegen of ze de lading dekken, je concept nog even wegleggen om er een nachtje over te slapen.

Hou je van reflecteren en schrijven? Dan is dit een heel goede methode om aandacht aan jouw vragen en wensen te besteden! Heel mindful, heel comfortabel, wanneer jij tijd hiervoor hebt. Dagelijks, of minder intensief.

Het schrijfproces werkt vertragend en verhelderend.

Als na een paar dagen zul je merken dat je je beter gaat voelen.

Schrijven doe je alleen, meestal in stilte en met een verhoogde concentratie. Je komt hierdoor makkelijk bij je (diepere) drijfveren.

Schrijven ordent en biedt zelfinzicht. Je ontdekt van alles over jezelf, door er gewoon – heel mindful – je aandacht op te richten.

Je coach stelt prikkelende vragen om die ordening nog wat aan te zetten of de inzichten te verdiepen.

Je werkt eraan wanneer jij wilt; dat is heel efficiënt en je zult merken dat je al snel grote stappen maakt. Je komt snel tot de kern.

In een traject van vijf sessie zet je vier stappen:

 1. Je situatie nu: wat speelt er? Wat is je probleem, wens of verlangen?
 2. Hoe is dit ontstaan? Zijn er aanwijsbare oorzaken en aanleidingen?
 3. Welke ruimte is er, welke mogelijkheden zijn er om iets te veranderen?
 4. Wat ga je concreet doen?

Dagelijks of minder intensief – het is aan jou!

De sessies kunnen dagelijks zijn, waardoor je binnen een week helderheid hebt. Wil je er wat langer over doen, dan is dat Ok. Aan de start gaat een korte mailwisseling of telefoongesprek vooraf, waarin we afstemmen hoe vaak en snel we heen en weer gaan mailen.
NB We zijn er samen bij om indien nodig gaandeweg bij te sturen.

Mogelijkheden (bijvoorbeeld)

 • Tussen wandeloachsessies in
 • Af en toe even op een rijtje zetten hoe het met je werkstress is, bijvoorbeeld eens per twee weken
 • Een boost van 5 sessies in 1 week, zodat je echt op gang komt met je goede voornemens
 • Een onderhoudsdosis van 1 sessie per kwartaal

Je kunt meteen beginnen!

Maak nu meteen een Zoom-afspraak voor een intake of sessie via mijn online afsprakenboek.

Wil je direct met e-mail coaching starten, stuur dan een e-mail waarin je in een paar zinnen iets vertelt over de vraag of het onderwerp dat je wilt verkennen.