oktober, 2023

woe04okt19:0021:30Mindful Zelfcompassietraining (MSC) - methode Kristin Neffonline - word je eigen beste vriend(in)!19:00 - 21:30 online (zoom)

Meer

Informatie over de activiteit

8 sessies van 2:30 uur. Online (zoom). Woensdagavond.
Data: 4, 11 en 25 oktober; 1, 8, 22 en 29 november; 13 december.
Miniretraite / terugkomdag op een zaterdag of zondag (in overleg).

Vriendelijke aandacht – hoofd én hart – Mindful Zelfcompassie

Een achtweekse training met oefeningen voor mildheid, mindfulness en mededogen. Vergeleken met de ‘standaard’ 8-weekse mindfulnesstraining ligt in deze training het accent meer op de vriendelijkheid; mindfulness is wel een onderdeel. 

De MSC-training (Mindful SelfCompassion) is ontwikkeld door Kristin Neff. Je zult veel parallellen vinden met haar bestseller ‘Zelfcompassie – Stop jezelf te veroordelen’. De ondertitel van het boek zegt het al:

  • Je wordt milder naar jezelf en anderen
  • Je sluit vriendschap met jezelf en ontwikkelt hierdoor meer veerkracht
  • Je verliest jezelf minder in empathie, waardoor je niet (langer) leegloopt in hulp-/zorgrelaties

Klik hier voor meer informatie over de training

Wetenschappelijk onderzocht effect MSC Kristin Neff:

Uit onderzoek (een gerandomiseerde trial) onder deelnemers aan de training is gebleken dat deze de volgende effecten heeft:

  • Groei van zelfcompassie, mindfulness en compassie naar anderen.
  • Vermindering van depressie, angst, stress en emotionele vermijding.
  • Verbetering van sociale verbondenheid, tevredenheid over het leven en geluk.

De hierboven gemelde positieve welzijnseffecten bleken een jaar na de training nog steeds aanwezig te zijn. De mate waarin de effecten aanwezig waren, bleek direct gekoppeld te zijn aan de mate waarin deelnemers tijdens de training hadden geoefend (tijdbesteding aan de oefeningen, thuis, tussen de sessies door). (Lees veel meer over deze training op heartfulnesstraining.NU.)   8 wekelijkse sessies van 2,5 uur Voorproefje: bekijk hier een gratis (opgenomen) proefles

Praktisch:

Meld je op tijd aan, zodat er tijd is voor een intakegesprek voorafgaand aan de training. 

De online training kost 350 euro* voor 8 sessies van 2,5 uur, incl. individuele intake (zoom/telefoon), hand-outs en audio om zelf te oefenen. Na afronding van de training ben je welkom om gratis een keer mee te doen met een miniretraite/terugkomdag in Delft e.o. 

Alle trainingsmaterialen worden online aangeboden. Hand-outs kun je zelf printen (pdf) en audio kun je bijvoorbeeld op je telefoon zetten. 

Het is de bedoeling dat deelnemers tijdens de training zoveel mogelijk dagelijks zelf oefenen. De oefeningen staan in de hand-outs. Een deel van de oefeningen is ook ingesproken (audio). Deze pdf’s en audio krijg je bij de training en zijn onbeperkt beschikbaar voor eigen gebruik (niet om te verspreiden). Het minimum per dag is 5 minuten, het advies is om naar een half uur per dag te groeien. 

De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers. 

Aanmelden voor MSC methode Kristin Neff:

De intake vooraf is belangrijk, om kennis te maken en samen vast te stellen dat de training aansluit bij jouw verwachtingen. Daarom kun je je uiterlijk 48 uur van tevoren aanmelden. Wil je – zeker bij late aanmeldingen – meteen even aangeven wanneer jij beschikbaar bent voor deze kennismaking? Klik hier voor contactgegevens om je aan te melden

 

*) Particulier: incl. BTW. Zakelijk (factuur) excl. BTW.

Tijd

(Woensdag) 19:00 - 21:30

Locatie

online (zoom)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X