Eenvoudig stress en belemmerende overtuigingen transformeren met PSYCH-K®

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Dat dacht ik eerst ook. Maar de bewijzen stapelen zich op en de verhalen zijn talrijk over transformaties van collega’s en in mijn eigen praktijk en leven. Een paar voorbeelden:

  • Vliegangst en spinnenfobieën verdwijnen;
  • Perfectionisme maakt plaats voor vrijheid en ontspanning;
  • Onzekere mensen gaan stralen en nemen hun ruimte in;
  • Chocolade- en suikerverslavingen worden doorbroken;
  • Goede voornemens worden duurzame veranderingen.
psych-k - transformeer belemmerende overtuigingen

Minder beren op de weg, minder eisen stellen aan jezelf en je omgeving, meer vertrouwen in jezelf en anderen. Je krijgt hier positieve energie van voor lange tijd!

Zelfs als we met ons hoofd wel weten hoe we lichter en vrolijker door ons leven kunnen leren wandelen, blijkt dat in de praktijk vaak makkelijker gezegd en gedaan. Dit komt doordat ons onderbewuste vaak een andere mening heeft over wat wenselijk is, dan ons hoofd. En ons onderbewuste trekt meestal aan het langste eind, want het is veel machtiger dan we zouden willen. Denk maar aan de ijsberg – het puntje boven het water is ons bewuste en het deel onder water ons onderbewuste.

PSYCH-K® is een techniek waarmee je positieve intenties direct in je onderbewuste installeert. Geen affirmaties, geen hypnose. We gebruiken kwantum, braingym en ons eigen vermogen om niet alleen te bedenken wat je niet wilt, maar vooral te werken met wat je wél wilt. Na de sessie hoef je niet thuis te oefenen, het is meteen gedaan. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je je deze nieuwe vrijheid, dit ontsloten potentieel, gaat benutten door actiestappen te zetten.

ijsberg - het onderbewuste is het deel onder water

Een voorbeeld uit mijn eigen leven

Ik heb een keer een fietsongeluk gehad in Delft en sindsdien was ik gestrest als ik in Delft fietste. Ik reed erg voorzichtig, remde bij ieder wissewasje en had er een angstig gevoel bij.

Wat ik wel wilde, was ontspannen en met gemak fietsen in Delft.

Ik was er klaar voor en voelde me goed bij het idee om dit direct in mijn onderbewuste aan te passen. Ik heb de gewenste overtuiging ‘Ik fiets ontspannen en met gemak door Delft’ in mijn onderbewuste gezet met PSYCH-K®.

Mijn actiestap was om weer in Delft te gaan fietsen en dan te letten op hoe het voor mij was. Dat was de volgende donderdag zover. Mijn partner vroeg ’s avonds hoe het was gegaan. Ik was helemaal vergeten dat ik zo’n stress had gehad, ik had nergens op gelet! Ik had ontspannen en met gemak gefietst in Delft. (Dat is overigens nog steeds het geval, ik heb sindsdien talloze keren gefietst in Delft.)

De Biologie van de Overtuiging

Bruce Lipton, auteur van het boek De biologie van de overtuiging, gebruikt PSYCH-K® in zijn dagelijks leven. Lipton heeft als celbioloog baanbrekend werk gedaan op het gebied van DNA en epigenetica. Hij toont in zijn boek aan dat DNA niet allesbepalend is. In tegendeel: de invloed van de omgeving (epi = rondom) bepaalt hoe een gen, cel of organisme zich ontwikkelt. Hij toont aan dat onze – belemmerende of ondersteunende – gedachten direct invloed hebben op onze mentale en fysieke gezondheid. Hij heeft met PSYCH-K® zijn eigen overtuigingen, en daarmee zijn leven, veranderd.

Placebo-effect

In onderzoeken naar medicijnen blijkt dat mensen die denken dat ze het echte middel hebben gekregen, heel vaak echt genezen. Wat vertelt dit ons? Dit vertelt ons dat als we geloven dat iets helend werkt, dat inderdaad zo is. Positieve overtuigingen hebben een positief effect.
Dokter Lissa Rankin merkt in onderstaande TED-talk op dat onderzoekers al heel lang – zonder succes! – proberen te bewijzen dat het placebo-effect niet bestaat. Ze geeft er talloze voorbeelden van.* Dus laten we onze geesteskracht gebruiken om gezond en gelukkig te worden en om de wereld een beetje mooier te maken!

*) Bruce Lipton presenteert in zijn boek De biologie van overtuiging ook een hele serie onderzoeken en anekdotes die het placebo- en nocebo-effect aantonen,

Je Overtuigingen worden je Gedachten
Je Gedachten worden je Woorden
Je Woorden worden je Daden
Je Daden worden je Gewoonten
Je Gewoonten worden je Waarden
Je Waarden worden je Bestemming

(Mahatma Gandhi)

Wil jij aan de slag met PSYCH-K®?

Ik stel PSYCH-K® voor tijdens mijn coachsessies, wanneer dit zinvol lijkt te zijn. Het is altijd de coachee die bepaalt. We transformeren stress en belemmerende overtuigingen buiten in de natuur of online op zoom.

Maar het is ook mogelijk om, als jij specifiek met PSYCH-K® aan de slag wilt, hiervoor een sessie af te spreken. Dit kan online of op locatie (bijvoorbeeld in Delft). De sessies duren anderhalf uur en kosten 90 euro (particulier incl. BTW, zakelijk excl. BTW).

Neem contact op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken